25 Haziran 2012 Pazartesi

Şöhretin Küskün Çocuklarından Biri SYD BARRETT

Şöhret olma uğruna neler yaşamaktadır pek çok kimse.

Bunların pek çoğunun yarı yollarda kalıp yok olup gitme öykülerinden haberimiz bile yoktur eminim. Kim bilir ne umutlar sönüp gitmiştir bu yollarda. Yalnızca umutlar mıdır sönüp giden? Belki de yaşamlar yok olmuş, hala da yok olmakta.. Geri dönülmez çıkmazlar yutup gitmektedir pek çok şöhret tutkununu. Bu yalnızca bizde değil tüm dünyada böyle.. Zorlu bir yoldur tanınmışlık yolu. Hatta en kolay kazanılanı bile ne acılar, ne korkular barındırır kim bilir.. Başaranların bir anda yerle bir olması hiç de şaşırtıcı değildir.

Bir de büyük şöhret olup da bunu elinin tersiyle iten, sıradan bir insan olarak yaşamayı seçen insanlar var. Benim ilk aklıma gelenlerden biri SYD BARRETT. Benim gibi yaşı epeyce! olanlar iyi bilirler Syd'in öyküsünü.



Efsanevi grup Pink Floyd'un kurucularındandır kendisi. Ama öyle böyle değil, o yılların müziğine damgasını vurmuştur bu grup.

Syd Barrett, yaptığı işten tatmin olamadığı için gruptan ayrılmış. Önce solo kariyer şansını denemiş sonra başka bir grupla çalışmayı... Ama bir kaç denemeden sonra bunu da bırakıp, bir süre Londra'da bir otel odasında yaşamış. Parası bittiğinde de Londra'dan annesinin evine 50 millik yolu yürüyerek katettiği söylenir..

Syd Barrett, Cambridge'deki evinde inziva hayatı sürdürüyordu ve resim yapmaya devam ediyordu. 7 Temmuz 2006 günü 60 yaşında iken, Cambridge'deki evinde pankreas kanseri sonucu hayatını kaybetti.

Her şey bu kadar basit değil tabii ki ; özellikle müzikten kopuş süreci ilginç ayrıntılarla dolu.. Merak edip araştırdım. Siz de meraklılardansanız buyrun:

Syd Barrett - Vikipedi

tr.wikipedia.org/wiki/Syd_Barrett

http://youtu.be/CX4ntG1Ks9s

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.