5 Şubat 2012 Pazar

Kısa kısa kültür ve sanat haberleri

Sabahları güne başlarken  yurttan ve dünyadan haberlere göz atma alışkanlığım var. Özellikle  kültür ve sanat haberlerine de zaman ayırırım. Böylelikle çok hızlı değişen kültür ve sanat gündemi takip etme şansım oluyor. İşte bu günün kültür sanat haberlerinden dikkatimi çekenler:
 
Ünlü oyuncu Ben Gazzara, 81 yaşında hayata veda etti. Gazzara'nın aile dostu Suzanne Mados, ünlü oyuncunun kanser teşhisinin ardından yerleştiği Manhattan'daki bakımevinde Cuma günü öldüğünü söyledi.
İtalyan asıllı olan Gazzara, oyunculuk kariyerine 1950'li yıllarda Broadway'de sahnelenen oyunlarla başlamış.


 
Bridges Jones serisinin üçüncü filmi geliyor!
Renee Zellweger’in  şansı erkeklerden yana bir türlü yaver gitmeyen Jones’u canlandırmaya devam ettiği filmin senaryosunu Helen Fielding ve Davit Nicholls yazıyor.
Serinin üçüncü filmini ‘’Full Monty’’ filmiyle tanınan Peter Cattaneo yönetiyor.
Helen Field’in aynı adlı romöanından uyarlanan Bridges Jones serisinin ilk filmi Bridges Jones’in Günlüğü  2001 yılında büyük gişe başarısı elde etmişti.

Son Osmanlı mahallesi yıkılıyor.

Ayvansaray'ın sırtını surlara dayamış tarihi ahşap yapılardan oluşan son Osmanlı mahallesi Tokludede yıkılıyor. Fatih Belediyesi'nin yürüttüğü yenileme projesi kapsamında mahalledeki 69 parselde 149 hissedar, belediye ve yüklenici firma ile anlaşarak evlerini boşalttı. Şimdi 10 binada 20 kadar kiracı ile 6 mal sahibi evlerini terk etmemek için direniyor.


Türkiye'de izlenme rekorları kıran ve bir çok tartışmaya neden olan Muhteşem Yüzyıl dizisi, Rusya'da da büyük ilgi çekmiş  ve Domashniy kanalında yayınlanmaya başlamıştı.
13. bölümden sonra dizi Rusya'da yayından kalkmış. 
''Dizi Rusya'da siyasetten değil anlaşma bittiği için kalktı''
Bu açıklamayı dizinin senaristi Meral Okay yapmış.




Bu grup çok seviliyor!

 İstanbul Arabesque Project

Arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan, arabesk formatında besteler yapan, bugüne kadar yaklaşık 400 konser veren ve tüm Türkiye’yi gezen İstanbul Arabesque Project, kendi bestelerini de arabesk ögelere bağlı kalarak yapıyor.
Konserlerinde Bergen’den Kamuran Akkor’a, Orhan Gencebay’dan İbrahim Tatlıses’e pek çok arabesk duayeninin eserlerini seslendiren grup, kendisini izlemeye gelen müzikseverlere arabeskin kederli değil, keyifli ve eğlenceli yönünü göstermeyi vaadediyor.

2 yorum:

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.