9 Ekim 2010 Cumartesi

47.Altın Portakal Film Festivali (09-14 Ekim 2010)

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın organize edeceği 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 09 – 14 Ekim 2010 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

Altın Portakal, uygulamadaki  aksamaları ve  başarıları ile, sinema  dünyasında  neden  olduğu  kırgınlıkları, aldığı  eleştirileri  ve  övgüleri  ile  kısacası eğrisiyle, doğrusuyla  Türk Sineması'nın  yüzakı etkinliklerden  biri.


Basından izlediğim  kadarı  ile bu  yıl  da  bir  krizle  başladı, Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kustirica'nın katılımı  tartışmaların  nedeni. Öte  yandan  belediyesi CHP' de olan  Antalya'da   düzenlenen Altın Portakal'a  katılacağı  için  protesto  edilen  yönetmenin  dört  ay  önce  belediyesi AKP'de olan Bursa'daki  festivalde krallar  gibi  karşılandığını  biliyoruz.  Şimdi  sormak  lazım, Kusturica'nın  Sırp  kimliği  şimdi  mi  aklınıza  geldi?

Son  olarak Kültür ve Turizm Bakanı festivale  katılmayacağını  açıklamış.  Kustarica  ise  şu  an  şehrimize  gelmiş  bulunuyor.

Öyle  görünüyor  ki  bu  yıl  festivale  katılan  film  ve  sanatçılardan  çok  politik  tartışmalar  gündemde  olacak. Oysa  biraz  festival  filmlerinden  söz  etmek  istiyordum. Artık  bir  sonraki  yazımızda...

4 yorum:

  1. BENCEDE SİYASİLER CHP BÜYÜK ŞEHİR DİYE SORUNLU GEÇİRMEYE UGRAŞIYOR FLİMLERİ TARTIŞSINLAR GELEN HERKESE TEŞEKKÜRLER:)

    YanıtlaSil
  2. Kültür Bakanının katılmayışını gerçek sanatçı Müjdat Gezen çok güzel ifade etmiş; ben seyredemedim arkadaşım anlattı konuyu;Müjdat Hocaya bir kez daha saygı duydum...

    YanıtlaSil
  3. Öyle olduğu ortada. Oysa sanat üzerinden siyaset yapılması bir ülkeyi geriletir. Anımsarsanız bu ülke bazı heykeller için ''böyle sanatın içine tüküreyim' diyen belediye başkanı(Melih Gökçek) ve bir binealde yanılmıyorsam Polonyalı bir ressamın tabloları için ''bu sanat değil çirkinliktir'' diyen cumhurbaşkanı(Kenan Evren)da görmüştü. Bu olaylar sanat dünyasında ülkemizin ayıpları olarak geçti.

    Müjdat Gezen'in yanıtını dinledim, mükemmeldi. Attila Dorsay da, konu ile ilgili gayet güzel bir açıklama yaptı.

    YanıtlaSil
  4. Bazen neyin ne için yapıldığını anlamak çok zor, bazen de çok açık!

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.