23 Temmuz 2010 Cuma

Ah Şu Ünlüler! / Mel Gibson'un Dramı



Avustralya asıllı, ABD'li aktör, yönetmen ve yapımcı Mel Gibson tartışmasız Hollywood'un en popüler oyuncularından biri olmuştur. Mad Max film serisi, Cehennem Silahı serisi, hem rol aldığı ve yönettiği Oscar ve Altın Küre ödüllü Cesuryürek filmi tüm dünyada büyük hayran kitleleri oluşturmuştur.


MEL GİBSON HAKKINDA DAHA FAZLASI BURADA

Nicole Kidman, Cate Blanchett ve O, Avustralya'nın övünç kaynağı oldular alanlarında.

Amaa, ünlü olmak, büyük başarılara imza atmak, popülarite, her zaman mutluluk vermiyor insanlara. İşte Gibson'un yaşadıkları;

Ünlü aktör, uğruna 470 milyon dolar tazminat ödeyerek eşinden boşandığı eski sevgilisi Oksana Grigorava ile yaşadığı yıpratıcı ilişki yüzünden psikolojik tedavi görüyormuş. Güya ırkçı ve dayakçı tutumları varmış Gibson'un, ne derece doğru bilinmez.

Bu yüzden daha önce peşinde olan yapım şirketleri de artık onu istemiyorlarmış. Bir yandan maddi sıkıntılar diğer yandan iş bulamama psikolojik dengesini alt üst etmiş.

Ama bence Mel Gibson'un sinema dünyasındaki sorunları daha önceye dayanıyor. Oscarlı oyuncu ve yönetmenin kaderi bir filmle değişmeye başlamıştı.

Anımsayacaksınız, 2004 yılında Hz. İsa'nın hayatını anlatan bir filme imza atmıştı. Aslında Gibson'un sanat kariyeri bu filmden sonra zorlanmaya başlamıştı. Filmde Yahudilerin Hz.İsa'ya yaptıkları zulüm ve baskı anlatılıyordu. Filmin konusu duyulduğu andan itibaren Yahudi lobisi harekete geçmiş önce senaryoda değişiklik yapılmasını istemişler, ardından da filmin gösterime girmesini engellemek için çalışmışlardı. O film için hayal kırıklığı yaşasalar da sonrası için hedeflerine ulaşmışlardı. 6 yıldır Mel Gibson'un çektiği yada oynadığı bir filmi hatırlıyor musunuz? Gişe rekorları kıran çok izlenen... Ve ilginçtir Hz İsa filmi dünyada ses getirmesine rağmen Oscar'a da aday gösterilmemişti.

Şimdi başa dönersek, uğruna 28 yıllık eşten büyük bir servet harcayarak ayrıldığı yarı yaşındaki bir manken sevgili ile olan anlaşmazlıklar ve kariyerinde yaşadığı sarsıntılar var. Son zamanlarda düştüğü maddi sıkıntılar da sevgilisi ile ilişkilerinin bozulmasında etken olmalı. Ne diyelim; ünlü ve zengin olmak kalıcı değil, kolay hiç değil. Üstelik sıradan insanların fırsatını bulsalar alasını yapacakları ama ünlüler yapınca daha bir tiksinç gelen çarpık çurpuk ilişkiler nice yetenekli, ünlü sanatçıyı yerle bir etmedi mi?

Ah Mel Gibson! O muhteşem filmlerin aklıma geldikçe üzülüyorum doğrusu. Keşke hiç olmasaydı bunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.