3 Şubat 2009 Salı

Mutfağımdan / Yapılışı Kolay ama Çok Lezzetli Tarifler



Sebzeli krebi ben bu defa pırasa ve havuçla yaptım ama siz dilediğiniz sebze ile yapabilirsiniz. Kahvaltıda bile yenebilecek çok sevilen bir sebze yumurta kombinasyonu.
Malzemesi:
4 yumurta,2 çay fincanı mısır unu,1 çay fincanı süt,yarım çay fincanı sıvı yağ, 3 adet pırasa, 2 orta boy havuç, 100 gr. kadar hellim peyniri ya da erimeyen sert bir peynir, karabiber, tuz, maydanoz, dereotu.
Yapılışı:
İyice yıkanan pırasalar ve dışı kazınan havuçlar çok ince olarak doğranır ve bir kaşık sıvı yağla teflon tavada, kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çukur bir kapta (tercihen porselen ya da cam)yumurtalar, mısır unu ile çırpılır.Sıvı yağ, süt, karabiber, tuz ve minik küpler halinde doğranmış peynir eklenir.Akışkan bir krep hamuru elde edilir. Sotelenmiş pırasa, havuç ve ince kıyılmış yeşillikler de eklenip karıştırılır. Teflon tavanın içi azıcık yağlanıp, krep hamuru bir kepçeyle dökülür.Fazla kalın olmamasına dikkat edilmeli. Bu karışımdan beş altı tane krep çıkıyor. Ahşap spatula yardımı ile çevrilip iki tarafı da kızartılır ve sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.



Bu tatlımız aniden tatlı kriziniz tuttuğunda beş dakikada hazırlayabileceğiniz ve zevkle yiyeceğiniz bir sütlü tatlı. Yalnız yumurtalı olduğu için siz yine de kreple aynı gün yapmayın. Ben az sonra yapacağım.
Malzemesi:
4 yumurta(Her kase için bir yumurta hesabı uygun)
8 kaşık süt(Yani 1 yumurta için 2 kaşık)
vanilya
4 kaşık şeker(tatlı sevenler artırabilir miktarı)
Yapılışı:
Önce fırınınızı ısıtın.(180 derece)
Fırın kuplarınızı yağlayıp hazırlayın. Toprak ya da cam kuplar olabilir.Derince bir porselen kapta, yumurtalarla şekeri ve vanilyayı iyice çırpıp köpürtün. Son olarak mikseri yavaşlatıp kaşık kaşık sütü de yedirip, ısıya dayanıklı kuplara paylaştırın. Fırında üstü kızarana dek pişirin.Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.







2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım,çok lezizi görünüyorlar.sebzeli krebi deneyeceğim, dediğin gibi tatlıyı daha sonra..afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Sevgili Neslihan. Tamamen mutfak temalı bir blogum olmadığı için yalnızca çok pratik tarifler veriyorum. Beğenmene çok sevindim.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.