22 Aralık 2008 Pazartesi

Dostlarla Harika Bir Gün













Dün pazar öğleden sonrayı, sevgili dostlarımız Nesime ve Osman Ciğerimlerin evlerinde konuk olarak geçirdik. Özellikle çok sevdiğimiz oğulları Okancan'ı çok özlemişiz. Nesime'nin ve Osman Bey'in konuk severlikleri ile çok güzel saatler geçirdik. Köpeğimizi de kabul etme inceliğini gösterdiler.
Çok marifetli olan Nesime'nin harika yemekleri, şık sofrası ve güler yüzü, dostluğa ve sevgiye verdikleri değer, bizleri gerçekten duygulandırdı. Çalışan bir hanım olarak, tatil gününü bizlere ayırıp saatlerce uğraşıp harikalar yaratmıştı.Onun mutfak becerilerinin ürünü olan Karadeniz ağırlıklı yemeklerini sizlerle de paylaşmak istedim. Nefis hamsili pilavının tarifini de veriyorum. Akşamın sonunda bizler için gitarla güzel şarkılar çalması ise çok güzel bir jest oldu. Bu güzel aileyi tanıdığımız için çok mutluyuz.

Hamsili Pilav

Kılçıkları ayıklanmış ve mısır ununa batırılmış hamsiler, zeytinyağı ile yağlanmış bir tepsinin dibine hiç boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Hamsilerin üzerine sıvı yağla pişirilmiş, soğanlı ve baharatlarla tatlandırılmış iç pilav düzgünce yayılır.En üste tekrar unlanmış hamsiler dizilerek biraz daha zeytinyağı ve tuz eklenip fırında kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Kara lahana çorbası tarifini de alıp sizlerle paylaşacağım.
İsmet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.