11 Aralık 2008 Perşembe

Begonvilli Evin Mutfağından / Cheaskek ve Tuzlu Kek





Sizlerle ilk kez sevdiğim ve çok beğenilen tariflerimi paylaşmak istedim. Madem ki blogumuzun konsepti Begonvilli Ev'de yaşanan her türlü kültürel, sanatsal, yaşamsal paylaşımlar; öyle ise mutfağımızdan da bir şeyler neden olmasın?Sizlere çay sofralarınızı renklendirecek iki güzel tarif vermek istiyorum.Biri tuzlu diğeri tatlı olan bu iki kek, görüntü ve lezzet olarak çok beğenildi.Sizlere de keyifli ikramlar ve sofralar diliyorum.
Cheaskek

Malzemesi
1,5 paket peksimet(Etimek)
125 gr tereyağ
4 yumurta
1 paket labne peyniri(250 gr)
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi

Yapılışı
peksimetler rondodan geçirilip un haline getirilir.Tereyağ eritilip üzerine süt ve yarım çay bardağı pudra şekeri eklenir.Bir yumurta çırpılarak karışıma eklenir. Sütlü, yağlı, yumurtalı karışım peksimet unu ile karıştırılıp tart kalıbına , ortası biraz çukur kalacak şekilde yayılır.Buz dolabına konularak soğutulur.
Soğuma sırasında derin bir kabın içine üç yumurta kırılıp kalan şeker ve labne peyniri, vanilya ve limon kabuğu rendesi karıştırılır.Karışım buzdolabında soğutulmuş olan diğer karışımın üzerine yayılıp 165 derecede yarım saat pişirilir.(Üstü pambeleşinceye dek) Soğuyunca tekrar buzdolabına konularak en az dört saat bekletilir.
Afiyet olsun.

Tuzlu Kek
Malzemesi
3 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağıyoğurt
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
dereotu
küçük küçük doğranmış kırmızı biber
1 çay bardağı küpküp doğranmış kaşar peyniri
1 çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir
1 paket çam fıstığı
8-10 tane çekirdekleri çıkarılıp doğranmış siyah zeytin
8-10 tane çekirdekleri çıkarılmış doğranmış yeşil zeytin
1 tutam tuz

Yapılışı
Yumurta, yağ, yoğurt ve yulaf ezmesi ile unve kabartma tozu pütürsüz bir hale gelinceye dek karıştırılıp diğer malzemeler ilave edilir.Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derecede 45-50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.