13 Ekim 2008 Pazartesi

Yazdıklarımdan / Deneme / Yalnızlık Yazgı Değil Tercihtir

YALNIZLIK YAZGI DEĞİL TERCİHTİR
Kim istemez ‘’sana ihtiyacım var’’ denmesini. Elbette ellerimiz tutulmak, gözlerimiz karşılıklı bakışlarla buluşmak ister..Yorgun gönüller korunaklı limanlarda, dingin ve az rüzgarlı gün batımlarını özler.Yine de kum yalnızlıklarında kayboluruz.. Belki de zamanın ağlarına takılıp kalan anılarımızdır yalnızlıklarımızı besleyen duyumsamalarımız.
Kimsenin umurunda olmadığımız duygusu bir kuruntudur çoğu kez. Mutlaka ama mutlaka birileri vardır, duyan gören ve hisseden senin sen olduğunu. Bu insanı görebilmek pek de zor değildir. Ne var ki, kendisine sunulanı değil, kendi yarattığı seviyi yaşamak ister insanoğlu...Bunun ayrımına varamayan, varmak istemeyen kişinin kendisidir çoğu kez. Çok haklı gerekçelerle, kırılgan yanlarımızın bilenmişliği ile yalnızlık güvenlidir belki de.

Paylaşmanın ve birlikte çoğalmanın ne kadar eşsiz bir hazine oluşturduğunu bilmez miyiz? Buna karşın yalnızlığa olan bu tutku hep gizliden gizliye var olmuştur insan ruhunun derinliklerinde. En güzel besteler, en anlamlı şiirler yalnızlık duygusunun beslediği yapıtlardır.’’Bunlar benim duygularımın ürünü’’ demenin verdiği doyum mudur insanları yalnızlığında alıkoyan? Yalnızlık aslında kendimiz olabildiğimiz anlarımızdır belki de.
Düşlerimizin özgürce coştuğu, sözcüklerimizin dolu dizgin koştuğu ne öykülerimiz, ne şiirlerimiz vardır..
Her tercih, saygıyı hak eder; başkalarına zarar vermediği sürece. Yalnızlık da bir tercihtir, asla yazgı değildir, olmamalıdır da..Kişi bilmez mi, kendisine sevinçler yaşatacak duyarlı yürekleri. İnsan olmak, sevinç akşamları bağışlayanlara, sevinç sabahları bağışlamaktır elbette. Ne yalnızlığı, ne de birliktelikleri seçmek, yadsınacak, hor görülecek insan davranışları değildir.Yalnızlığı seçip de sızlanmak, paylaşımlarda kaybolmayı seçip de yalnızlığa özlem duymaktır asıl yanılgı. Madem ki insanız, yalnızlıkları da birliktelikleri de yaşayabilmek ama yerinde ve zamanında yaşayabilmektir önemli olan. Sızlanmadan, kahretmeden yaşama...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.